Duo Saron

 

In het duo Saron brengen Sandra en Rosalinde hun brede scala aan talenten en interesses samen. Dit resulteert in een sprankelende, veelzijdige samenwerking waarin woord en beeld worden geïntegreerd in muziek uit verschillende stijlperiodes en landen.

Duo Saron is uniek om haar samenstelling. Het warme timbre van mezzosopraan Sandra vermengt zich met de klanken van Rosalinde’s altviool, waardoor een heel nieuw geluid ontstaat.

Het duo kenmerkt zich door flexibiliteit, contact met het publiek, affiniteit met diverse genres en met theater. Duo Saron brengt zowel bekende klassiekers ten gehore als ook eigen composities. Ook maken zij eigen bewerkingen van bestaande werken.

proef2

Sandra van den Brand, mezzosopraan, studeerde Klassiek Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde masterclasses bij onder meer Henny Diemer. Sandra zingt zowel virtuose opera-aria’s, bijzondere liederen als ook bekende negro-spirituals. Sandra van den Brand zingt, componeert, schildert, dirigeert  en geeft zangles. In 2009 bracht zij een CD uit: “je bestemming”. Hierop staan 12 door haar zelf geschreven liederen. In het CD-boekje staan bijpassende schilderijen afgedrukt. Samen met pianist Jacco Lamfers en altvioliste Rosalinde Kluck heeft Sandra de afgelopen jaren opgetreden bij diverse grote evenementen zoals feestelijke openingen van Open Monumentendag, de Hoge Veluweloop en maakte een theatertournee met de Kunstkaravaan.

Rosalinde 03

Rosalinde Kluck, studeerde altviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij heeft een grote liefde voor kamermuziek en maakt al ruim 18 jaar deel uit van het EnAccord Strijkkwartet, waarmee zij prijzen won, o.a. bij het Charles Hennen Concours, het Haydn Kammermusik Wettbewerb in Wenen, en de Kersjes Prijs 2010. Het kwartet geeft concerten in binnen- en buitenland. Sinds januari 2016 maakt Rosalinde als altvioliste deel uit van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Naast haar liefde voor muziek, heeft Rosalinde ook een passie voor tekenen en schilderen. Rosalinde bespeelt een altviool van J.B. Vuillaume uit 1867, haar ter beschikking gesteld door het NMF.